Lærerike fagdager på Kalberg

17.9.2021

Anleggsmaskiner og utstyr

,

Folk og kompetanse

,

Bærekraft og miljø

,

Lærerike fagdager på Kalberg

17.9.2021

Anleggsmaskiner og utstyr

,

Folk og kompetanse

,

Bærekraft og miljø

,

Tusen besøkende, blant dem cirka 150 elever ved de videregående skolene på Tryggheim og Øksnevad, deltok under fagdagene ved Stangeland Maskins pukkverk på Kalberg 17. og 18. september. Det var stor interesse for årets tema, teknologi, digitalisering og produktnyheter som tar bransjen inn i det grønne skiftet.  

Pukkverket på Kalberg produserer 800- 900.000 tonn stein i året, men i slutten av september ble anlegget transformert til et stort demo- og messefelt.

– Vi er takknemlig for at leverandørene våre slutter opp om et arrangement som dette. Ingen tvil om at bransjen har fokus på nye utfordringer og muligheter, sier Kjell Arild Egeland på vegne av arrangementskomiteen, Henrik Torland, Anita Børve og Tove Ree.

Det ble mellom annet testet europanyheten fra Volvo EC530,en 50-tonns gravemaskin, samt elektriske gravere fra Hitachi og Caterpillar, begge bygget i Norge.

50-tonnerene måler muskler.

– Det er viktig for oss å vise bredde i fagene våre, og derfor var det også ekstra kjekt at de som driver med vann- og avløp også var til stede, sier Kjell Arild Egeland. Det viktige arbeidet som foregår under bakken, er det mange som glemmer, og vi trenger at flere ungdommer ser hvor spennende det er å ta en utdannelse som vei- og anleggsarbeider.

HenrikTorland, eller Områdesjefen som han også kalles, sammen med Kjell Arild Egeland. Lyden i både elever, leverandører og ansatte er så god, så nå går deto bare og stråler om kapp med sola.

Dagen ble avsluttet med besøk av inviterte entreprenører, som fikk faglig påfyll og anledning til å teste maskiner og utstyr.

Lørdag var det duket for fagdag for ansatte i Stangeland Maskin, Jærpukk, Birkeland og Kolnes, med ca 700 besøkende i løpet av dagen.

Et avbrekk i maskinkjøringen, var kokken Rune Løyning som hadde tatt turen fra Sokndal denne dagen. Han presenterte fire ulikelunsjforslag til hardtarbeidende anleggsarbeidere.

Celine og Rune Løyning mekker deilig, næringsrik lunsj til sulte anleggsarbeidere.

– Det er viktig å få i seg riktig mat og drikke i løpet av dagen, og vi syns det var en fin arena å gi noen gode og næringsrike tips, sier Anita Børve som er engasjert både i den pågående helsekampanjen og i fagdagen. Det enkleste og beste tipset, var nok å erstatte energidrikk med vann, sier hun.

Faglærer Ole Johan Mæland nyter dagen, og slår av en prat med Anita Børve.

Alt i alt mente gjestene at det var et knall godt arrangement med sosialt og faglig påfyll. Bonusen for mange var nok at Olav Stangeland hadde tatt med seg tre brøyter, som ga en fin overgang fra stoltanleggshistorie til ny teknologi. Maskinfører Axel Østreim var en av mange TS-ansatte som tok turen til fagdagen og testet dem.

– De er gode å kjøre og enkle å forstå, men de er nok litt trege for dagens produksjon. De nye er kjappere og mer driftssikre, sier han fornøyd.

Stian Hobberstad og Axel Østreim er begge førere av hver sin Volvo EW160E(hjulgraver) og koser i pukkverket med å teste ustyr og prate med bådeleverandører og kollegaer.
Vinnere av konkurranse

Konkurransen ble gjennomført ved å flytte kjegler eller fotballer fra et startpunkt og over til et merket området. Dette skulle gjøres på kortest mulig tid, og for å bli raskest krever det høy grad av presisjon av føreren. Fredagens vinnere ble:

Stangeland Maskin sin Andreas Askø deler ut premie til Jonas Årvik fra Øksnevad videregående
Kjappeste jente ble Gina Lende fra Øksnevad videregående skule.

På lørdagen var det duket for konkurranse blant ansatte og familie. Vinnerne ble:

Kjappeste og vinner ble Olav Stangeland d.y
Yrkessjåfør Gabriel Haga Sele ble nr. 2
Asle Kvaløy på en fin 3. plass

Tusen takk til alle våre leverandører!

Dere var nøkkelen til suksess.

ScaniasTim Dongelmans og Alexander Moen er i kanonform!

Leverandørene som var med på arrangementet var Skjæveland/Multiblokk, Østraadt, Orica, Maskinstyring, Hella, Sandvik, Brødrene Dahl, Scania, Volvo Lastebil, Bil og anleggsdekk, KVX, Klepp Mek, Gjerstad, Hesselberg, Pon, Agder anleggssenter, Liebherr, Haugsland/Nasta og Volvo

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

20.5.2022

Eiendom og investeringer

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16.5.2022

Sponsorat

Eiendom og investeringer

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10.5.2022

Folk og kompetanse

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21.4.2022

Anleggstjenester

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14.4.2022

Folk og kompetanse

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.