17.9.2021
Anleggsmaskiner og utstyr
,
Folk og kompetanse
,
Bærekraft og miljø
,
17.9.2021
Anleggsmaskiner og utstyr
,
Folk og kompetanse
,
Bærekraft og miljø
,
Tusen besøkende, blant dem cirka 150 elever ved de videregående skolene på Tryggheim og Øksnevad, deltok under fagdagene ved Stangeland Maskins pukkverk på Kalberg 17. og 18. september. Det var stor interesse for årets tema, teknologi, digitalisering og produktnyheter som tar bransjen inn i det grønne skiftet.
Pukkverket på Kalberg produserer 800- 900.000 tonn stein i året, men i slutten av september ble anlegget transformert til et stort demo- og messefelt.
– Vi er takknemlig for at leverandørene våre slutter opp om et arrangement som dette. Ingen tvil om at bransjen har fokus på nye utfordringer og muligheter, sier Kjell Arild Egeland på vegne av arrangementskomiteen, Henrik Torland, Anita Børve og Tove Ree.
Det ble mellom annet testet europanyheten fra Volvo EC530,en 50-tonns gravemaskin, samt elektriske gravere fra Hitachi og Caterpillar, begge bygget i Norge.
– Det er viktig for oss å vise bredde i fagene våre, og derfor var det også ekstra kjekt at de som driver med vann- og avløp også var til stede, sier Kjell Arild Egeland. Det viktige arbeidet som foregår under bakken, er det mange som glemmer, og vi trenger at flere ungdommer ser hvor spennende det er å ta en utdannelse som vei- og anleggsarbeider.
Dagen ble avsluttet med besøk av inviterte entreprenører, som fikk faglig påfyll og anledning til å teste maskiner og utstyr.
Lørdag var det duket for fagdag for ansatte i Stangeland Maskin, Jærpukk, Birkeland og Kolnes, med ca 700 besøkende i løpet av dagen.
Et avbrekk i maskinkjøringen, var kokken Rune Løyning som hadde tatt turen fra Sokndal denne dagen. Han presenterte fire ulikelunsjforslag til hardtarbeidende anleggsarbeidere.
– Det er viktig å få i seg riktig mat og drikke i løpet av dagen, og vi syns det var en fin arena å gi noen gode og næringsrike tips, sier Anita Børve som er engasjert både i den pågående helsekampanjen og i fagdagen. Det enkleste og beste tipset, var nok å erstatte energidrikk med vann, sier hun.
Alt i alt mente gjestene at det var et knall godt arrangement med sosialt og faglig påfyll. Bonusen for mange var nok at Olav Stangeland hadde tatt med seg tre brøyter, som ga en fin overgang fra stoltanleggshistorie til ny teknologi. Maskinfører Axel Østreim var en av mange TS-ansatte som tok turen til fagdagen og testet dem.
– De er gode å kjøre og enkle å forstå, men de er nok litt trege for dagens produksjon. De nye er kjappere og mer driftssikre, sier han fornøyd.
Konkurransen ble gjennomført ved å flytte kjegler eller fotballer fra et startpunkt og over til et merket området. Dette skulle gjøres på kortest mulig tid, og for å bli raskest krever det høy grad av presisjon av føreren. Fredagens vinnere ble:
På lørdagen var det duket for konkurranse blant ansatte og familie. Vinnerne ble:
Leverandørene som var med på arrangementet var Skjæveland/Multiblokk, Østraadt, Orica, Maskinstyring, Hella, Sandvik, Brødrene Dahl, Scania, Volvo Lastebil, Bil og anleggsdekk, KVX, Klepp Mek, Gjerstad, Hesselberg, Pon, Agder anleggssenter, Liebherr, Haugsland/Nasta og Volvo
3.3.2023
Bærekraft og miljø
Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.
10.1.2023
De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.
4.1.2023
Bærekraft og miljø
Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.
17.11.2022
Samfunnsansvar
Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.
10.10.2022
Bærekraft og miljø
Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.