5.1.2021

Folk og kompetanse

,

5.1.2021

Folk og kompetanse

,

Spennende og lærerik talentskole

Langt over 100 deltakere er uteksaminert etter at Stangelands Talentprogram ble etablert i 2010. Undervisningen foregår ukentlig i en periode på 10 måneder.

Med ryggen til Julie Sele, delvis skjult Helge Håland, Eivind Berge Bryne, Kay Tjora, Morten Klemo Øverland, læremester fra pukkverket Magne Normann Romarheim, Ole-Andreas Sørensen, Asle Larsen, Sveinung Nilsen, Espen Damsgård og Anders Hareland.

Det er personalleder Mette Idland som er ansvarlig for innholdet i undervisningen. Forelesere er en blanding av interne bidragsytere, leverandører og fra Fagskolen.

– Nytt av året er at deltakerne allerede på første samling tar en enkel personlighetstest som heter Diversity Icebreaker. Hensikten er å sette søkelys på egen atferd og øke selvinnsikten. Det igjen skaper en sterkere felles forståelse for kommunikasjon og læring, sier Mette, som har vært sentral i planlegging og gjennomføring av skolen sammen med blant andre Tove Ree, som arbeider med merkevarebygging i konsernet.

Talentene har vært igjennom en rekke tema innen kommunikasjon, kultur, prosjektøkonomi, ulike fagtjenester, prosjektutvikling og kalkulasjon og HMS for å ha nevnt noe.

– Det har vært lærerikt og spennende, sier Ole Andreas Sørensen. Han ble nominert til Talentskolen av driftsleder Kjell Ove Vold. Ole Andreas synes det er motiverende, både å bli sett på som et talent og bli enda bedre kjent med alt som foregår i TS. Nå er han forfremmet til bas.

– Jeg fullførte talentskolen med eksamen i september 2020, og ble bas 1. november, sier han.

Ole Andreas Sørensen monterer her kulvert-elementer på det nye sykehuset i Stavanger.

– Tilbakemeldingene er at de har lært mye av forelesningene, men også av hverandre, sier Mette. Det er første kull hun følger  gjennom programmet, og for henne har det vært interessant å jobbe videre med en definisjon av hva et talent er.

– Vi har bedt ledere om å nominere talenter uten at begrepet er definert, sier hun. Hva er for eksempel “flinke folk”?, reflekterer hun. Dette forstår hun bedre etter å ha tilbragt vel 120 timer sammen med gjengen. Etter å ha gjennomført programmet, får også hver enkelt mulighet til å reflektere over om ledelse er noe de ønsker å jobbe videre med.

– En viktig del av programmet er å gi en innføring i hva vi i Stangeland forventer av en fremtidig leder. Ledelse er ikke for alle, poengterer Mette.

Olav Silde foreleser i HMS.

Her besøker talentene arboreet på Sviland. Det er arboristen Oluf Brand som foreleser.

Vann- og avløpsløsninger presenteres hos Skjæveland og Multiblokk. Åge Gjesdal foreleser.

Per Svendsen foreleser i prosjektgjennomføring.

Talentklassen besøker TS Museet sammen med konsernsjef Olav Stangeland.

Stein Arild Hansen foreleser på Fagrafjell. Fra venstre Asle Larsen, Julie Sele, Kay Tjora, Sander Madsen, Helge Håland. Stein Arild Hansen, Morten Klemo Øverland, Ole Andreas Sørensen, Magnus Oaland, Espen Damsgård, Arild Hareland, Eivind Berge Bryne og Sveinung Nilsen.

Saken ble først publisert i Stangeland Magasinet nr 123/desember 2020.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.2.2024

Sponsorat

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7.2.2024

Anleggsmaskiner og utstyr

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Folk og kompetanse

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15.1.2024

Stikning og trykktesting

Teknologi og innovasjon

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11.1.2024

Anleggsgartner

Bærekraft og miljø

Pukkverk og ferdigvare

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.