5.1.2021

Folk og kompetanse

,

5.1.2021

Folk og kompetanse

,

Spennende og lærerik talentskole

Langt over 100 deltakere er uteksaminert etter at Stangelands Talentprogram ble etablert i 2010. Undervisningen foregår ukentlig i en periode på 10 måneder.

Med ryggen til Julie Sele, delvis skjult Helge Håland, Eivind Berge Bryne, Kay Tjora, Morten Klemo Øverland, læremester fra pukkverket Magne Normann Romarheim, Ole-Andreas Sørensen, Asle Larsen, Sveinung Nilsen, Espen Damsgård og Anders Hareland.

Det er personalleder Mette Idland som er ansvarlig for innholdet i undervisningen. Forelesere er en blanding av interne bidragsytere, leverandører og fra Fagskolen.

– Nytt av året er at deltakerne allerede på første samling tar en enkel personlighetstest som heter Diversity Icebreaker. Hensikten er å sette søkelys på egen atferd og øke selvinnsikten. Det igjen skaper en sterkere felles forståelse for kommunikasjon og læring, sier Mette, som har vært sentral i planlegging og gjennomføring av skolen sammen med blant andre Tove Ree, som arbeider med merkevarebygging i konsernet.

Talentene har vært igjennom en rekke tema innen kommunikasjon, kultur, prosjektøkonomi, ulike fagtjenester, prosjektutvikling og kalkulasjon og HMS for å ha nevnt noe.

– Det har vært lærerikt og spennende, sier Ole Andreas Sørensen. Han ble nominert til Talentskolen av driftsleder Kjell Ove Vold. Ole Andreas synes det er motiverende, både å bli sett på som et talent og bli enda bedre kjent med alt som foregår i TS. Nå er han forfremmet til bas.

– Jeg fullførte talentskolen med eksamen i september 2020, og ble bas 1. november, sier han.

Ole Andreas Sørensen monterer her kulvert-elementer på det nye sykehuset i Stavanger.

– Tilbakemeldingene er at de har lært mye av forelesningene, men også av hverandre, sier Mette. Det er første kull hun følger  gjennom programmet, og for henne har det vært interessant å jobbe videre med en definisjon av hva et talent er.

– Vi har bedt ledere om å nominere talenter uten at begrepet er definert, sier hun. Hva er for eksempel “flinke folk”?, reflekterer hun. Dette forstår hun bedre etter å ha tilbragt vel 120 timer sammen med gjengen. Etter å ha gjennomført programmet, får også hver enkelt mulighet til å reflektere over om ledelse er noe de ønsker å jobbe videre med.

– En viktig del av programmet er å gi en innføring i hva vi i Stangeland forventer av en fremtidig leder. Ledelse er ikke for alle, poengterer Mette.

Olav Silde foreleser i HMS.

Her besøker talentene arboreet på Sviland. Det er arboristen Oluf Brand som foreleser.

Vann- og avløpsløsninger presenteres hos Skjæveland og Multiblokk. Åge Gjesdal foreleser.

Per Svendsen foreleser i prosjektgjennomføring.

Talentklassen besøker TS Museet sammen med konsernsjef Olav Stangeland.

Stein Arild Hansen foreleser på Fagrafjell. Fra venstre Asle Larsen, Julie Sele, Kay Tjora, Sander Madsen, Helge Håland. Stein Arild Hansen, Morten Klemo Øverland, Ole Andreas Sørensen, Magnus Oaland, Espen Damsgård, Arild Hareland, Eivind Berge Bryne og Sveinung Nilsen.

Saken ble først publisert i Stangeland Magasinet nr 123/desember 2020.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

2.6.2025

Bærekraft og miljø

Samfunnsansvar

Tar miljøgrep: Stangeland Magasinet blir heldigitalt

I 2026 runder det tradisjonsrike Stangeland Magasinet 45 år, en passende anledning for å ta steget inn i fremtiden. Fra og med sommeren 2026 blir nemlig magasinet kun å finne på våre nettsider, i tråd med vårt fokus på bærekraft.

Et heldigitalt magasin betyr ikke mindre spennende lesestoff. Dessuten får du løpende nyheter på tsmaskin.no, hele året.

26.5.2025

Folk og kompetanse

Stangeland og Crane Norway skaper folkefest på MEFA 2025

Tre år etter den forrige MEFA-messen var det endelig tid for Sør-Vestlandets største anleggsmesse igjen. Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) var arrangør av årets messe, som ble en stor suksess med 200 stands, 140 utstillere og en imponerende rekord på 13 800 besøkende på Forus Travbane fra 23. til 25. mai.

19.5.2025

Bygninger

Riving og miljøsanering

Bærekraft og miljø

Innvendig riving og sanering

Betongknusing

Gjenvinner 86 prosent av betongen i Laerdals store byggeprosjekt

Siden mai 2024 har Stangeland Maskin, som underentreprenør for Backe Rogaland, stått for saneringen og rivingen av det 11 000 kvadratmeter store Laerdal-bygget i Bjergsted i Stavanger. Og dette har vært alt annet enn en vanlig rivingsjobb.

5.5.2025

Veg- og infrastruktur

Rogfast: Milepæler nådd og full fart under Kvitsøy

Ferja fra Mekjarvik til Kvitsøy bader i sol denne maidagen. Lam spretter lekent rundt på markene rundt Ydstebøhavn og bekrefter at våren har kommet. Samtidig i fjellet og havflaten under oss, pågår arbeidet med Rogfast for fullt.

23.4.2025

HMS-KS

Fagrapporten 2024 HMS-KS-YM

Fagrapporten 2024 HMS-KS-YM nå er tilgjengelig. Denne rapporten gir en grundig innsikt i viktige sider av vår hverdag og våre prestasjoner, og gir et ærlig bilde av hvor vi står i dag. Den viser også temaer for læring og veien videre, og vil være ett av grunnlagene for arbeidsprogrammet 2025 for HMS-KS-YM.