12.10.2020

12.10.2020

Stadig mer effektiv logistikk hos fjåge folk

Hos Jostein og Bjørn Kåre på Internutleien får man hjelp til ALT. Det føles i alle fall slik, fordi det er alltid fjåge folk, positiv energi og høy aktivitet rundt gjengen i D2-hallen. Alt av varer og småutstyr, inn og ut av anlegg, sluses gjennom avdelingen.

Nå effektiviseres logistikken i enda større grad.

Arbeidsstasjonen til Ronald Meister er flyttet lengre inn i lokalet. Her er mindre truckkjøring som gir mindre støy i løpet av arbeidsdagen. løpet av arbeidshverdagen. Alt av skilter blir produsert her, og Ronald har alt han trenger samlet rundt arbeidsstasjonen. Ronald er engasjert, og en aktiv bidragsyter for at lager- og miljøstasjonsområdet er ryddig og driftes effektivt.

Lagerstyringen er blitt en del av et såkalt ERP-system (Enterprise Resource Planning), Navision. Lagerbeholdning, transaksjoner og automatisk genererte bestillinger er på plass. Alt av varer og utstyr scannes ut og inn, og føres på maskin- eller prosjektregnskap.

-De to første driftsmånedene ble det scannet 3924 ordrelinjer, forteller Tor Kjetil Frøiland som er verkstedleder. Ingen papirarbeid, ingen feilkilder, kun kontroll.

-Vi har alltid hatt kontroll på kostnadene. Forskjellen nå er at vi får distribuert kostnadene dit hvor de hører hjemme, utdyper Frøiland. Synliggjøring fører til endret atferd og gir faktabaserte beslutningsgrunnlag, både ute på anlegg og for investeringer og innkjøpsbehov, forteller han.

Jostein Byberg er godt fornøyd med å få uttrekkbare reoler. Løsningen gir god oversikt i pallene med ulike artikler, og det går kjappere enn å bruke trucken på småting.

-Når vi drar nytte av automatisk genererte innkjøp, har vi alltid viktige varer i hyllene. Det sier Jostein Byberg som er altmulig-mann og formann på internutleien. Sammen med kollega Bjørn Kåre Vik og Thomas Grønås har de gått hele driften etter i sømmene, og forbedret arbeidsmetoder og løsninger. Varer uten omløp fortjener ingen plass på lageret, og kritisk utstyr er visuelt tilgjengelig for Bjørn Kåre, som er bindeleddet for drift/anlegg.

-Jeg ser omgående hva som ikke  beveger seg, og hva som ofte er ute på anlegg, forteller Vik.

Bjørn Kåre Vik foran ny teststasjon for pumper. Her testes trykket i pumpene før de sendes ut på anlegg. Bak er driftsleder i trykktestingsavdelingen Jan Oaland.

Thomas Grønås som har ansvar for mottakskontroll, service og vedlikehold på småutstyr, har laget seg en fire stegs regel:

-Må jeg gå mer enn fire steg for å nå deler jeg trenger, ligger de på feil plass, ler han. Han er enn «bånn-gass» mann, og ikke redd for avstander, det er mer prinsippet:

-Det er tidkrevende å hente deler.

Jeg vil heller bruke tiden på verdiskapende handlinger. Derfor er det også bygget teststasjoner rett ved siden av arbeidsstasjonen. Her testes alt av dieselplater, hoppetusser og annet småutstyr før det sendes ut på anlegg, forklarer han.

-Det stopper ikke med dette. Den såkalte Lean-tankegangen er forankret, vi forbedrer oss litt hele tiden, litt hver dag, avslutter Frøiland.

Tor Kjetil Frøyland og Thomas Grønås ved arbeids- og teststasjon for småutstyr. Løftebukken er erstattet av hev- og senkbord for god ergonomi og effektiv jobbing.

Artikkelen ble først publisert i Stangeland Magasinet nr 122.

Bildegalleri

No items found.

Se andre nyheter

16.9.2023

Ryfylke

Samfunnsansvar

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1.9.2023

Folk og kompetanse

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1.9.2023

Eiendom og investeringer

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29.6.2023

Bærekraft og miljø

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3.3.2023

Bærekraft og miljø

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

No items found.