12.10.2020
12.10.2020
Hos Jostein og Bjørn Kåre på Internutleien får man hjelp til ALT. Det føles i alle fall slik, fordi det er alltid fjåge folk, positiv energi og høy aktivitet rundt gjengen i D2-hallen. Alt av varer og småutstyr, inn og ut av anlegg, sluses gjennom avdelingen.
Nå effektiviseres logistikken i enda større grad.
Arbeidsstasjonen til Ronald Meister er flyttet lengre inn i lokalet. Her er mindre truckkjøring som gir mindre støy i løpet av arbeidsdagen. løpet av arbeidshverdagen. Alt av skilter blir produsert her, og Ronald har alt han trenger samlet rundt arbeidsstasjonen. Ronald er engasjert, og en aktiv bidragsyter for at lager- og miljøstasjonsområdet er ryddig og driftes effektivt.
Lagerstyringen er blitt en del av et såkalt ERP-system (Enterprise Resource Planning), Navision. Lagerbeholdning, transaksjoner og automatisk genererte bestillinger er på plass. Alt av varer og utstyr scannes ut og inn, og føres på maskin- eller prosjektregnskap.
-De to første driftsmånedene ble det scannet 3924 ordrelinjer, forteller Tor Kjetil Frøiland som er verkstedleder. Ingen papirarbeid, ingen feilkilder, kun kontroll.
-Vi har alltid hatt kontroll på kostnadene. Forskjellen nå er at vi får distribuert kostnadene dit hvor de hører hjemme, utdyper Frøiland. Synliggjøring fører til endret atferd og gir faktabaserte beslutningsgrunnlag, både ute på anlegg og for investeringer og innkjøpsbehov, forteller han.
-Når vi drar nytte av automatisk genererte innkjøp, har vi alltid viktige varer i hyllene. Det sier Jostein Byberg som er altmulig-mann og formann på internutleien. Sammen med kollega Bjørn Kåre Vik og Thomas Grønås har de gått hele driften etter i sømmene, og forbedret arbeidsmetoder og løsninger. Varer uten omløp fortjener ingen plass på lageret, og kritisk utstyr er visuelt tilgjengelig for Bjørn Kåre, som er bindeleddet for drift/anlegg.
-Jeg ser omgående hva som ikke beveger seg, og hva som ofte er ute på anlegg, forteller Vik.
Thomas Grønås som har ansvar for mottakskontroll, service og vedlikehold på småutstyr, har laget seg en fire stegs regel:
-Må jeg gå mer enn fire steg for å nå deler jeg trenger, ligger de på feil plass, ler han. Han er enn «bånn-gass» mann, og ikke redd for avstander, det er mer prinsippet:
-Det er tidkrevende å hente deler.
Jeg vil heller bruke tiden på verdiskapende handlinger. Derfor er det også bygget teststasjoner rett ved siden av arbeidsstasjonen. Her testes alt av dieselplater, hoppetusser og annet småutstyr før det sendes ut på anlegg, forklarer han.
-Det stopper ikke med dette. Den såkalte Lean-tankegangen er forankret, vi forbedrer oss litt hele tiden, litt hver dag, avslutter Frøiland.
Artikkelen ble først publisert i Stangeland Magasinet nr 122.
16.9.2023
Ryfylke
Samfunnsansvar
Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.
1.9.2023
Folk og kompetanse
Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.
1.9.2023
Eiendom og investeringer
Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.
29.6.2023
Bærekraft og miljø
Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.
3.3.2023
Bærekraft og miljø
Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.