Prosjektleder Sverre Nergaard i T Stangeland Maskin fortalte til bygg.no i november 2013 at vi har bygget 27 km vei, 33 km kabelgrøfter og 44 kranoppstillingsplasser på 40 x 20 meter og utført grunnarbeid for trafoområdet.

– For å kunne gjøre dette ble 400.000 kubikkmeter fjellmasser sprengt ut og 150.000 tonn knust til avretting. Alle steinmassene er brukt i prosjektet, sier Nergaard.

Han legger til at T Stangeland Maskin brukte seks borerigger, 12 store gravemaskiner, fire dumpere, lastebiler, hjullastere, en veihøvel og et knuseverk. Da aktiviteten var på topp hadde selskapet 45 personer på Midtfjellet og dieselforbruket var på 25.000 liter per uke.

– Den største utfordringen var den korte byggetiden. På ett år bygget vi 27 km vei med seks meters bredde med kurveutvidelse og 18 tonns akseltrykk. Grunnarbeidene til de 44 møllene tilsvarer 44 eneboligtomter, sier Nergaard.

Klikk her for å lese hele artikkelen og se flotte bilder på bygg.no.

Fra oss ble anlegget stedlig ledet av driftsleder Kenneth Hodne, mens Sigbjørn Tveiten var anleggsleder og Sverre Nergaard prosjektleder.