Nyheter om Eiganestunnelen finner du her Nyheter om Eiganestunnelen finner du her

Tusenårsrøysa på Solbakk er gjenoppbygd

Da Ryfasttunnelen skulle bygges, og det ble behov for en kollektivterminal bestemte Statens vegvesen at Tusenårsrøysa måtte flyttes. Det var Stangeland Maskin som i 2016 fikk oppdraget med å demontere, lagre og gjenreise monumentet. Nå er arbeidet ferdig og røysa er nå gjenoppbygd

Åpning av Tivolifjellet

Tivolifjellet er nå blitt en park med nydelige planter, fantastisk stein, vannfontene og kreativ glasskunst. Her kan du nyte en kaffikopp mens du ser utover Breiavannet og menneskene som traver forbi under deg. Det er anleggsgartneravdelingen vår som har tatt hånd om hele arbeidet fra start til slutt.

Maskinførerdag på Kalberg

Lørdag 7. september mellom 9:00 – 15:00 arrangeres maskinførerdag på Kalberg. 179 maskinførere var invitert, og her møtes de for faglig påfyll og for å treffe hverandre. Pukkverket er rigget om til et demo-område. Her kan alle teste ut anleggsmaskiner, og slå av en faglig prat med våre samarbeidspartnere. Oppmøtet var ca 100 personer, og det var interesse for å kjøre maskiner hele dagen.

Maskindag for elever ved Øksnevad vgs

I dag fikk elever fra vg2 anleggsteknikk og vg3 anleggsmekaniker anledning til å bolte seg i pukkverket på Kalberg. Her var det maskiner fra 2 til 55 tonn, boretårn, servicevogner og annet utstyr relatert til utdanningen de nå tar. 75 interessert og høflig ungdom koser seg hele dagen, de fleste bak spakene på maskiner over 20 tonn for første gang.

Stangeland oppretter egen lærlingskole

Det var 124 søkere til de 60 ledige skoleplassene Vg2 anleggsteknikk på Øksnevad vgs. Konsekvensen er et høyt karaktersnitt for en skoleplass, og mange som gir opp anleggsdrømmen. Stangeland maskin oppretter nå egen lærlingskole som gir flere ungdommer en mulighet til bli det som de ønsker aller mest: anleggsfolk!