Nyheter

Velg en kategori

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

16/2/2024

Forlenger samarbeidet med Sandnes IL Alpint

Sandnes IL Alpint står bak et av årets høydepunkt for oss i Stangeland, nemlig Stangelands skidag. Da er det ekstra kjekt å kunne fornye sponsoravtalen.

7/2/2024

Få har hatt så mange maskiner som Kenneth og John. Onsdag fikk de utlevert hver sin Cat 352 NG

Det er ikke hver dag det ruller ut nærmere 120 tonn med gravemaskin fra Soma. Det er heller ikke hver dag det deles ut nye maskiner til så erfarne maskinførere som Kenneth Tjora og John Stokkeland.

19/1/2024

Arboristen er vårt ess i ermet i møte med trær på prosjektene våre

Setter du Stangeland sine arborister på saken, være seg i hagen hjemme eller på et større prosjekt, kan du være sikker på at trærne får den beste behandlingen tilgjengelig. Det er kanskje ikke så rart at vi satser på arboristene våre.

15/1/2024

Skanner havbunnen for å sikre ryddig og effektiv sjøfylling

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Rogfast-masser skal legges på sjøen. Stikningsavdelingen har tatt i bruk sofistikert sonarteknologi for å gjøre fyllingen så ryddig og effektiv som mulig.

11/1/2024

Jord er ikke bare jord: Sånn skal vi bli ledende på vekstmedier

Det ligger vitenskap bak det å velge riktig vekstmedie for jobben. I Stangeland tar vi mål om å kunne levere det kunden ønsker, når kunden ønsker det.

8/1/2024

Regionens største ladeanlegg for tungtransport skal bygges på Soma

Stangeland har inngått kontrakt med Kverneland Energi om kjøp av det som blir regionens hittil største ladeanlegg for elektrifisert tungtransport. Kontrakten har en verdi på nærmere 8 millioner kroner.

1/1/2024

Han ble «Årets ekta TS» i 2023

Da vi i Stangeland samlet våre ansatte for å feire oss selv før jul ble det for første gang delt ut en helt spesiell pris, nemlig «Årets ekta TS». Den første prisen i rekken gikk til mannen som har styrt kran-skuta med stødig hånd i 40 år, nemlig Trond Helge Skretting.

28/12/2023

Marius ble årets lærling 2023: – Spesielt og kjekt

Da Stangeland samlet ansatte til Vinterfest like før jul ble det delt ut en rekke priser, deriblant årets lærling. Den gjeve prisen gikk til Marius Nese.

14/12/2023

Stangeland satser elektrisk på ny IVAR-jobb

I vår stod et av regionens største solcelleanlegg ferdig på Soma, og i høst har vi signert avtale med IVAR om transport av avfall på elektriske lastebiler. Vi ønsker å være i front, også på bærekraft.

25/11/2023

Stangelands julegave 2023 til Ønsketransporten

Hvert år deler Stangeland ut en pengegave til gode formål som våre ansatte nominerer. I år gikk gaven til Ønsketransporten.

25/9/2023

Jærentreprenør og Stangeland Gruppen går sammen og etablerer en av landets største betongentreprenører

Jærentreprenør og Stangeland slår sammen AS Betong, Jærentreprenør sin betongavdeling og Jærentreprenør Anlegg, og danner en av de største rene betongentreprenørene i Norge. Selskapet vil ha en unik kompetanse på store og krevende infrastrukturprosjekter, kompliserte konstruksjoner og betongarbeid i boligblokker.

16/9/2023

Åpnet dørene for strandbuen: – Fantastisk kjekt

Lørdag 16. september inviterte Stangeland Maskin Ryfylke til åpen dag i Ryfylkevegen på Tau. Arrangementet ble en stor suksess.

1/9/2023

Vellykket fagdag på Kalberg: – Viktig for rekrutteringen

Fagdagen er blitt et av våre viktigste utstillingsvindu mot ungdommen - fremtidens anleggsarbeider. Fredag samlet vi elever og lærere på anleggsfag på Kalberg.

1/9/2023

K. Volden Transport på Fitjar blir en del av Stangeland Gruppen

Stangeland Gruppen blir medeier i K. Volden Transport og styrker satsningen i Sunnhordaland.

29/6/2023

Ett år med egne Ytre Miljø-folk: – Viktig at vi er i forkant

Våren 2022 ansatte Stangeland egne fagpersoner innen ytre miljø (YM), som en del av vår satsing på bærekraftig drift. YM-koordinator Kristine Helle Forsaa mener det er naturlig at det går i den retningen.

3/3/2023

Stangelandmodellen: Slik setter vi bærekraft ut i praksis

Vi har alltid vært opptatt av å gjøre god nytte av masser i Stangeland. Fremover ønsker vi enda sterkere fokus på en bærekraftig og økonomisk god utnyttelse av massene vi håndterer.

10/1/2023

Gina og Marius lever drømmen som lærlinger

De er 18 og 19 år gamle, og ikke redde for å ta i et tak. Gina og Marius er to av de 48 lærlingene i Stangeland Maskin. Sammen med lærlinger i de andre selskapene i Stangeland Gruppen representerer de fremtiden i bransjen.

4/1/2023

God planlegging gir mer effektiv transport og mindre utslipp

Et nytt og unikt system for transportplanlegging i Stangeland gir store besparelser. Færre kjørte kilometer, lavere belastning på veier og kjøretøy og ikke minst redusert utslipp gjør både miljø og økonomi til vinnere.

17/11/2022

Årets julegave til Fra offer til kriger

Hvert år deler Stangeland ut en julegave til lag, foreninger eller organisasjoner som gjør noe godt for andre – for samfunnet rundt seg. I år går julegaven til Fra offer til kriger.

10/10/2022

Nytt og viktig steg på vei mot målet om å bli selvforsynt med energi

Stangeland investerer nærmere åtte millioner kroner i solcelleanlegg til anlegget på Soma. På sikt er målet å bli selvforsynt på energi.

8/8/2022

Egen produksjon i hjertet av Stavanger

VID Stavanger samler utdanningstilbudene sine i Rogaland i et nytt undervisningsbygg på Kampen i Stavanger.

Stangeland Maskin har produsert blomsterkasser, benker og bidratt til et moderne utemiljø i det grønne parkområdet.

27/6/2022

Større hengere, mindre utslipp pr. tonn

Etter initiativ fra bransjeorganisasjoner som Norges Lastebileier Forbund (NLF) og Norges Skogeierforbund, er flere vegstrekninger dimensjonert opp fra 50 til 60 tonns totalvekt. Større last betyr færre biler, færre kilometer kjørt og mindre utslipp av CO2.

24/6/2022

Lærlinguke 2022

Rekord mange lærlinger har hatt oppstart denne uka.

27 nye lærlinger hadde sin første arbeidsdag mandag 20. juni. Første dagen ble brukt på hovedkontoret på Soma.

15/6/2022

Fikk en ny sjanse i Stangeland, nå ser han lyst på fremtiden

Han kjempet seg tilbake til et verdig liv, langt fra kriminalitet og utenforskap. Skjebnen har tatt en ny vending etter mange vonde år. I dag er Ørjan glad for at han fikk en ny sjanse i Stangeland Maskin.

9/6/2022

Jobb og utdanning hånd i hånd

Andreas (31) og Tor Harald (37) var henholdsvis 16 og 17 år da de hadde sin første arbeidsdag i Stangeland. Så unge som de var, hadde de ikke hatt mye tid til skolegang. Det tar begge igjen så det holder, Andreas med en master i økonomi og ledelse og Tor Harald med fagbrev, det siste i brønnboring.

9/6/2022

Kunnskap vårt viktigste konkurransefortrinn

– De senere års utvikling er ikke til å ta feil av. Oppdragsgiverne våre, spesielt de større, stiller stadig større krav til kompetanse. Det tar vi følgene av, og i dag satser vi tungt og bredt på den spisskompetanse markedet krever.

23/5/2022

Bærekraft – det handler alltid om folk

Det er de bærekraftige løsningene, arbeidsprosessene og produktene vi skal leve av!

FNs bærekraftmål er laget som en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikheter og stoppe klimaendringene innen 2030. De består av 17 hovedmål og 169 delmål. Et av hovedprinsippene i målene er at ingen skal utelates, men inkluderes, uavhengig av forutsetninger, tilhørighet og bakgrunn.

20/5/2022

Markeringa av første spadetak av påbygg

Startskuddet er gått! Nå starter arbeidet med å bygge 39 nye kontoret, 7 møterom, garderober og sykkelparkering. Tommy Stangeland gleder seg kanskje aller mest til drivhus og grønt utemiljø på taket.

– I hagen skal folk kunne møtes for å være kreative sammen, eller rett og slett bare ta en pause helt alene, sier han.

16/5/2022

Full fart i Sokndal, blir fartsfolkets nye drømmebane

I kupert terreng, gjennom 14 svinger og med en høydeforskjell på 23 meter, har fartsentusiaster over hele landet fått en ny lekeplass. En teknisk krevende bane, hvor det likevel er mulig å kjøre med høy hastighet, forteller Knut Christensen ved Motorcenter Norway i Sokndal.

10/5/2022

Kunnskap og god planlegging gir arbeidsro og kvalitet

Mekanikerne som kjørerservicevogn har hvert sitt spesialfelt, forteller koordinator Sven Egil Vølstad. Laget består av 10 medarbeidere, alle med hver sin unike kunnskap.

21/4/2022

Bedre miljø og mer elvemusling i Fisteråna

Rene og klare bekker og vassdrag krever et økosystem som er friskt og som fungerer. Med en kapasitet til å rense 50 liter vann i døgnet er hver eneste elvemusling avgjørende for økomiljøet i norske vassdrag, blant dem Fisteråna. Bestanden av slike muslinger er imidlertid sterkt redusert de siste 100 årene, og en av årsakene er mindre fisk.

14/4/2022

For Rebekka er vegetarmat førstevalget

Å spise smart bidrar til bedre helse. Rebekka Nesse foretrekker vegetar, enten hun er hjemme, jobber overtid eller er ute med venner. 25-åringen synes det er positivt at Stangeland er opptatt av de ansattes helse. Alle kan gjøre litt mer for å komme i bedre form og forebygge skade og sykdom, mener hun.

4/4/2022

Stangeland satser, etablerer eget miljøselskap for forurensede masser

Stangeland gruppen styrker satsingen innen bærekraft. Nyetablerte Stangeland Miljø vil håndtere forurensede masser fra bygg og anlegg og industri, og har høy kompetanse innen alt fra analyse og lasting, til transport og deponering.

17/3/2022

Behov for større plass, administrasjonsbygget utvides

Stangeland Gruppen vokser, behovene endres, og strategien er å ta en større andel av verdikjeden, sier konsernsjef Olav Stangeland på spørsmål om hvorfor hovedkontoret utvides. Nå bygges det i retning Sandnes et tre etasjers påbygg på 18 x 25 meter, med et kreativt tak og parkering i kjelleren.

9/3/2022

Alltid på (rett) plass

Du har helt sikkert sett dem. En liten metallbolt i fjell eller en stor stein. Det kalles et fastmerke. Slike merker er viktige for å sikre at det som skal bygges, bygges på riktig plass.

3/3/2022

Sirdal Skisenter, en helårsdestinasjon

Sirdal skisenter, Tjørhomfjellet og Ålsheia tilbyr opplevelser for hele familien i form av fysisk aktivitet og gode minner. Vi er stolt av dette samarbeidet, som i tillegg til å legge til rette for turisme, også er en viktig arbeidsgiver som bidrar til lokal verdiskapning.

28/2/2022

Riktig beskjæring og vedlikehold gir estetisk vakre trær

Et tredagerskurs fullspekket av fagligpåfyll gir park- og vedlikeholdsavdelingen i Sandnes kommune akkurat det de trenger før våren: en herlig vitaminboost i forkant av en travel, grønn sesong.

25/2/2022

Stangeland Gruppen etablerer en ny, stor regional betongentreprenør, AS Betong

AS Betong blir igjen et begrep i det lokale næringsliv når Stangeland Gruppen sammen med Prospective og Stian Tovslid etablerer et nytt selskap som kjøper betongvirksomheten til SV Betong. Målet er å bli en ledende betongentreprenør med unik kompetanse på blant annet store og krevende infrastrukturprosjekter og kompliserte konstruksjoner. 

3/2/2022

Mangfold og inkludering med ny Bocciabane ved Stangelandsenteret

Å ta samfunnsansvar og det å være en god nabo er en del av ryggmargen i Stangeland, og inkludering og mangfold er absolutt en hjertesak. Nå er ny bocciabane etablert i regi av Sola Frivilligsentral.

27/1/2022

Sandnes blir en flottere by

Folk flest i Sandnes kjenner Storåna, siden den er åpen og går gjennom Sandvedparken. Langt færre har det samme forholdet til Stangelandsåna. En av dem som likevel kjenner den, er Per Gunnar Skårland. Han er prosjektleder for Stangelands oppdrag som du møter når du ankommer byen sørfra.

19/1/2022

33 kilometer ny vannledning fra Gjesdal til Stavanger

Verdens fineste maskineri – oss mennesker – går best på vann, og IVARs ny hovedvannledning fra Langvatn vannbehandlingsanlegg i Gjesdal kommune til Tjensvollbassenget i Stavanger vil sikre forsyningen til Nord-Jæren. Stangeland sin etappe er ca 7 km lang, og har en verdi på 102 millioner.

14/1/2022

Fremtidsrettet og innovativt prosjekt for Nye Veier i Lyngdal

Sammen med Implenia Norge er Stangeland i Lyngdal for å bygge firefelts motorvei fra Herdal i øst til Røyskår i vest. Totalt skal det bygges 9,7 kilometer vei, inkludert et planfritt kryss i Herdal. Korridoren består videre av to tunneler på til sammen 6,2 kilometer, og 800 meter med brukonstruksjoner.

10/1/2022

En solid mann trer av

Han har trasket sine barne- og ungdomsår sammen med Olav Stangeland. Ikke uventet ble det TS også for ham. Olav Byberg var ansattnummer 12 da han tiltrådte i 1972. Nå har den erfarne formannen valgt å pensjonere seg, og 10. januar 2022 har han sin siste arbeidsdag.

3/1/2022

Mobil betongknuser

"Den lille rakkeren" gjør jobben når betongen skal knuses, og navnet skjemmer ingen, for her snakker vi om en maskin med stor appetitt.

29/12/2021

Ny i markedsledelsen, klar for å ta en større del av verdikjeden

Ambisjonene er høye, retningen er klar, og Fredrik Omdal er en av dem som drar løpet. Som ny leder for markedsavdelingen i Stangeland har han en sentral jobb når store oppdrag planlegges og prosjekteres.

28/12/2021

40 år med TS Nytt

Et begrep og en viktig del av bedriftskulturen. Et sted der folk fikk vite nytt, og der det ble fortalt en skrøne eller to. Vi snakker om TS Nytt, som i år runder 40 år.  

27/12/2021

To års løp som trainee gir unik innsikt og bransjekunnskap

De senere års utvikling er ikke til å ta feil av. Oppdragsgiverne våre, spesielt de større, stiller stadig større krav til kompetanse. Det tar vi følgene av, og i dag satser vi tungt og bredt på den spisskompetanse markedet krever. Torgeir og Gunnvor har begge mastergrader, og er godt i gang som traineer i Stangeland.

21/12/2021

Julegave til Sykehuset i våre hender

Årets julegave fra Stangeland går til Sykehuset i våre hender. Gaven på 100.000 kroner er et viktig bidrag til en ny såkalt beintetthetsmåler. Den vil sette Stavanger Universitetssjukehus (SUS) i stand til å gi et bedre tilbud til en stor og viktig, men noen ganger glemt pasientgruppe.

25/11/2021

Riving av Sandved Skole i Sandnes

Sandnes største skole vokser, og nå skal de endelig for større plass. SV Betong er tildelt oppdraget med å utvide Sandved skole for byggherre Sandnes kommune. Vi er med laget, og leverer rivings- og grunnarbeid til den nye skolen som skal stå klar i 2023.

11/11/2021

Jubilanter 2021

Hver år samles alle ansatte med runde tall til storslått fest på Sola Strandhotell. Her markeres 10-, 20-, 25-, 30-, 35- og 40-årsjubilantene våre.

8/11/2021

Storkontrakter og kjøp av kjøretøy for 100 mill kroner årlig

Stangelandgruppen inngår storkontrakt på tungekjøretøy, og vil i årene fremover fornye materiell for 100 millioner kroner årlig. Konsernet sikrer seg markedets mest moderne, effektive og miljøvennlige bilpark, og vil også være i front når storbilene for alvor tar steget over til mer miljøvennlige og bærekraftige alternativer.

1/11/2021

Ferdig restaurert, og nå er den unike X4'en klar for oppdrag

Nå er X4'en ferdig restaurert og klar til å ta finishene på jobbene fremover. Seks måneder og utallige timer har det tatt å overhale den unike maskinen, forteller en stolt Olav Stangeland.

22/10/2021

Kontrakt til TT anlegg, skal være med på bygging av E39

TT Anlegg, den største maskinentreprenøren på Sørlandet, blir en del av storprosjektet E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest. Selskapet har inngått en kontrakt med Stangeland verdt 200 millioner kroner.

20/10/2021

Arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland har signert med Nye Veier

Mandag 18. oktober ble kontrakten formelt signert mellom arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland og byggherre Nye Veier. Onsdag var arbeidet i gang.

7/10/2021

Nye fjellhaller sikrer fremtiden for miljøvennlig zinkproduksjon

Sammen med Kruse Smith bygger vi to fjellhaller, tunnel og veg for zinkverket Boliden i Odda. Det er bånn gass hele døgnet, perfekt for den som liker å jage tonn og kubikk, og for driftsleder Palmer som motiveres av å drive gode anlegg.

5/10/2021

Unge i kø for å sjekke ut anleggsbransjen

800 nysgjerrige elever, hovedsakelig fra ungdomsskoler i regionen, var på plass for å lære mer om mulighetene i anleggsbransjen da det årlige arrangementet i regi av opplærlingskontoret for anleggs- og bergverksfagene (OKAB) åpnet dørene.

2/10/2021

Grus er ikke bare grus

I laboratoriet til Einar og Marius er den viktigste jobben å sikre at alt av ferdigvarer har riktig kvalitet – alltid! Hver dag analyserer de produksjonen for å sikre at innholdet er i henhold til kravene.

30/9/2021

Store spenn i Sola Arena

Sola Arena er en flerbrukshall og Norges første innendørs sykkelvelodrom. Stangeland Maskin har siden 2019 vært i aktivitet på anlegget, og kan gratulere byggherre Folkehallene med nok et fantastisk anlegg.

29/9/2021

Store volum på kort tid i Dirdal

Norsk Stein Dirdal har fått bestilling på spesialstein som skal legges på havets bunn. Stangeland er leid inn med stor grovknuser og spesial trommel-sorteringsverk for anledningen.

24/9/2021

Siddisløpet 2021

Gjenåpningen av Norge ble av 500 løpeglade mennesker feiret med å delta på Siddisløpet 2021

17/9/2021

Lærerike fagdager på Kalberg

Tusen besøkende, blant dem cirka 150 elever ved de videregående skolene på Tryggheim og Øksnevad, deltok under fagdagene ved Stangeland Maskins pukkverk på Kalberg 17. og 18. september. Det var stor interesse for årets tema, teknologi, digitalisering og produktnyheter som tar bransjen inn i det grønne skiftet.  

9/9/2021

Stangeland inn i MEF, en viktig bransjeorganisasjon

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) er bransje- og arbeidsgiverorganisasjon, og representerer 2253 små og større entreprenører – og nå også Stangeland Maskin.

4/9/2021

Steingode TS-folk på messe i Ryfylke

Mange besøkende da Staal og Midtbygdens idrettslag i starten på oktober arrangerte bo- og reiselyst, kultur- og næringslivsmesse i den nyåpnede flerbrukshallen på Jørpeland. Lokale messer er viktige arenaer for oss å delta på, hvor vi denne gang valgte å fremheve vår kompetanse på utomhusarbeid for bolig og fritidseiendommer.

1/9/2021

Omfattende VA-jobb på Laland

På Laland har Terje Tunheim og hans mannskap holdt hus siden april 2019. For byggherre Klepp kom­mune har de jobbet på to prosjekter samtidig. Det ene en gang­ og sykkelsti (G/S), og det andre et vann­ og avløpsprosjekt (VA). Gang­ og sykkelstien er ferdig, og nå er VA-­grøftene i ferd med å lukkes.

15/8/2021

Klargjør rådhuset i Stavanger for rehabilitering

Arbeidet med rådhuset i Stavanger er i full gang. Også dette en fossilfri byggeplass. Bygget ligger midt i byen, tett på trafikken, og det er trangt innenfor byggegjerdet. Byggherre Stavanger kommune har et budsjett på 291 mill. kr, og verdien på vårt oppdrag er 7 mill.

15/8/2021

Nå kan elevene bare komme til Vardheia ungdomsskule

Vardheia Ungdomskule er klar til å ta imot. I august velter 450 elever fra Bryne, Tu og Orre inn dørene til den nye skolen, som er et resultat av et samarbeid mellom Time og Klepp kommuner.

12/8/2021

Skifestivalen Blink handler om mye mer enn rulleski

Det handler om å sette regionen vår på kartet som en aktiv plass å besøke med et spennende program, både for utøvere og for innbyggere.

4/8/2021

Besøk av kunnskapsministeren

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Åsheim besøkte Stangeland sammen med partikollega i Høyre, Margaret Hagerup. På agendan stod arbeid med lærlinger, da spesielt fokus på dem som ikke følger ordinært utdanningsløp på grunn av for lavt karaktersnitt.

4/8/2021

Nytt stort oppdrag til Stangeland på Nye SUS

-Dette er den største kontrakten vi noen gang har vunnet på anleggsgartnerarbeider, så nå setter vi rekord. For oss er dette all time high og historisk, sier Geir Åge Liland, som er avdelingsleder for anleggsgartneravdelingen i Stangeland Maskin, som regner med at avtalen gir arbeid til 5-15 personer, alt etter aktivitet.

2/8/2021

Egil er en del av bybildet i Stavanger

Stolthet, drivkraft og tillit er ord som beskriver Egil Skjeie godt. Siden 1995 har han «potla» på i Stavanger sentrum med infrastruktur og grunnarbeid for næringsbygg, boliger – ja, det er til og med blitt til helt nye bydeler.

1/8/2021

Suksess for miljøprosjektet Lervigkvartalet

Stavanger kommune er byggherre for den gigantiske byggegropa som nå etableres i Stavangers østre bydel. Prosjektet går under navnet Lervigkvartalet, og her skal det investeres 800 millioner–1 mrd. Stangeland har ansvaret for å etablere og sikre byggegropa på den 27.500 m2 store tomta.

12/7/2021

Effektive rigger og fleksible riggoperatører

Fem nye rigger er i løpet av våren tatt i bruk, alle fra samme produsent og med full GPS.

11/7/2021

Økt trivsel og livsglede gir bedre helse

Rett før sommerferie ble Helsekampanjen "Eg bryr meg!" lansert. Måler er økt helsegevinst og forebygge skader.

4/7/2021

Høy kvalitet hos anleggsgartnerne

Kompetanse, fleksibilitet og høy kvalitet hos anleggsgartnerne! 

Dette er ordene som stadig gjentas når Rogalands største anleggsgartnervirksomhet skal beskrives. Og kundene er fornøyde!

1/7/2021

Farsund Marina åpner dørene, Stangeland med på eiersiden

Er du rogalending med båt på Sørlandet, trenger du ikke lenger kjøre milevis for hverken service eller vinterlagring. Nå er nemlig Farsund Marina ferdig og klar for vinterlagring av minst 280 båter. Stangeland Gruppen eier 50 % av eiendommene som nå står ferdig.

1/7/2021

Nå blir det nybygg i Ryfylke

Konsernsjef Olav Stangeland nærmest jubler i gangene på Soma. Rammetillatelsen fra Strand kommune er på plass. Det betyr at vi samler all aktivitet i Ryfylke i et 1.200 m2 stort bygg ikke langt fra Tau.

20/6/2021

Gunnvar sørger for god trafikkflyt

Nedsatte fartsgrenser, omkjøringer og kolonnekjøring er periodevis nødvendig mens landet bygges. Før trafikkbildet kan endres, må Gunnvar Klepp involveres.

7/6/2021

Årets lærlinger klare for nye utfordringer

Solen skinner, og stemningen er munter idet årets lærlinger kommer inn dørene på Soma en varm junidag. Uniformen er allerede på, og noen har allerede rukket å få litt sørpe under verneskoene.

31/5/2021

Lutelandet vindkraftverk setter standard og blir «Best practise»

Lutelandet vindkraftverk får gode skyssmål av NVE, og spesielt trekkes det fram vegdesign, terrengtilpasning og arealutnyttelse.

30/5/2021

Handlekraftige ledere innen hms, kvalitet og bærekraft

Vi ser at godt samspill mellom dyktige ledere og faglig sterke og motiverte kolleger gir fantastiske resultater. Derfor satser vi frimodig og friskt videre på vår ledertrening.

16/5/2021

Folk vil ha det fint på hytta, det gir oppdrag for oss

Mange som har flyttet reisebudsjettet sitt over på hyttebudsjettet, sier Bjørn Madland Steine. Han er prosjektleder og avdelingsleder for Stangelands satsning i Ryfylke. Avdelingen har en god økning i arbeid på hyttetomter, og det nok Ryfast som for en del av æren.

11/5/2021

Vi inngår samarbeid med Rogaland 4H

Gode oppvekstsvilkår er viktig for barn og unge.

7/5/2021

En ny epoke for Stangeland: Nå skal vi bygge for Nye Veier

– Å jobbe for Nye Veier vil løfte Stangeland ytterligere én divisjon, og vi ser frem til å levere på de overordnede prestasjonsmålene som er definert, sier Tommy Stangeland. Gleden var stor da han den 7. mai kunne konstatere at arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland var foretrukket leverandør til å bygge E39 Lyngdal øst–Lyngdal vest for det statlig eide selskapet.

6/5/2021

Landet rundt med Stangeland

Tidene har endret seg. Det er ikke lenger slik at vi kun jobber lokalt. Vi flytter fjell og bygger infrastruktur hvor som helst i det landstrakte landet vårt. Jeg har vært på besøk på Hyllestad, Lutelandet, Guleslettene og Haramsøy. Bli med du også, da vel!

4/5/2021

Vi innstilt som lavtilbyder på andre etappe av Hovedvannledning Vest

Gleden er stor når vi kan «ringe inn» en etappe på vannledningen for byggherre IVAR. Kontrakten har en verdi på 124 mill, og har en varighet på 18 mnd.

2/5/2021

Landets mest miljøvennlige lastebiler

100% av lastebilparken til Stangeland er nå med Euro6-teknologi, og med ny tankbil i "stallen" sikrer Henning at alle anlegg alltid har nok drivstoff på tankene.

27/4/2021

Nytt lagerområde

For å jobbe effektivt er det nødvendig med struktur og en god arbeidsflyt. Da er det deilig med 14.200 ekstra kvadratmeter å boltre seg på. I Stangeland liker vi uttrykket «Alle ting har et hjem», så det er godt å få «ommøblert» litt.

14/4/2021

Stort ansvar å ta vare på lærlingene

Kristian Østråt er maskinføreren som har tatt på seg det viktige ansvaret i rollen som lærlingkoordinator. Han ble håndplukket for å ta seg av de unge, håpefulle. Ikke rart det, for Kristian har selv vært lærling i Stangeland. Han vet godt både hva som er bra, og hvor skoen trykker.

1/4/2021

Rehabilitering av dammen Lyngsvatn er nå i gang igjen etter vinterstengt anlegg

Rehabiliteringav dammen Lyngsvatn er nå i gang igjen etter vinterstengt anlegg.

29/3/2021

Investerer i god ledelse

God ledelse gir trivsel, kvalitet og gode resultater. Det er utgangspunktet for deltakerne i Stangelands lederutvikling. Målet er at ledergruppen, prosjektledere og avdelingsledere, en gruppe på til sammen 27 personer, skal bli enda bedre forberedt til å ta virksomheten inn i framtiden.

25/3/2021

Null forsagere, tryggere arbeidshverdag

På Fagrafjell ville byggherre Statnett være med på å gå fra nonel til elektroniske tennere. Det har redusert risikoen for alle som jobber på anlegget for en marginal ekstrakost.

17/3/2021

Moderne og miljøvennlig lakkhall

Lakkhallen fra 2011 ble totalskadd i brann i 2019, og i forbindelse med gjenoppbyggingen fikk gjengen på lakkeringsavdelingen frie tøyler. Løsningen var større plass og det som gir en tryggere og mer effektiv arbeidshverdag.

17/3/2021

Årets bedrift 2020

Fantastisk, tusen takk, sier Tommy Stangeland som på vegne av alle ansatte mottok prisen som Årets bedrift. Etter å ha gratulert de andre nominerte, innleder han takketalen med: – Det er sammen med andre man presterer og kjenner tilhørighet. Det å høre til en gjeng som heier på hverandre og som løfter hverandre frem. Jeg blir imponert hver eneste dag av min gjeng – Jeg føler meg som verdens heldigste leder.

15/3/2021

Fra våte problem til tørre, grønn marker

Kjører du langs Årsvollvegen, ser du gårdsbruk og grønne marker som perler på en snor. Flere av grunneierne har gitt Stangeland Maskin muligheten til å disponere viktig areal som tipp for en periode. Til gjengjeld har de fått tørrere marker som gir en mer rasjonell drift og større avlinger.

22/2/2021

Flinke rivefolk på reisefot

Rivegjengen er på sitt første reiseoppdrag. Det er Nysæter Ungdomsskole i Stord kommune som nå skal bli ny. Etter et par uker med manuell rensking, ryker tak og vegger på det som en gang var administrasjons- og undervisningsbygg, gymsal og bomberom. Ungdommen i Sagvåg får helt ny skole i 2022.

10/2/2021

Trygg trafikkavvikling på travel motorveg

Den 13 kilometer lange sykkelstamvegen langs E39 er en del av Bymiljøpakken. Vegen er definert som et pionerprosjekt for høystandard sykkelveg, og målet er å overføre arbeidsreiser fra bil til sykkel mellom Stavanger, Forus og Sandnes. Deler av traseen er allerede åpnet, og nå er Stangeland Maskin og Kruse Smith godt i gang med tunnel på Auglendshøyden.

28/1/2021

Grønne velforeninger

Sola skinner, og det er en av disse klare høstdagene i midten av oktober. Temperaturen har nettopp krøpet ned mot frysepunktet på nattestid, og plenklipperne kan parkeres for sesongen. Det er likevel ennå mye som kan gjøres ute i hager og parkanlegg for å klargjøre områdene til våren.

22/1/2021

Landbasert oppdrettssatsning gir 25 nye arbeidsplasser i Årdal

Det er Olav Stangeland og familie som gjennom investeringsgruppen Omfar nå satser på landbasert fiskeoppdrett sammen med Grieg Seafood og Vest Havbruk. Omfar eier 33 prosent av milliardsatsingen som vil gi 25 nye arbeidsplasser i Årdal, Ryfylke.

18/1/2021

Stangeland Gruppen kjøper Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland.

Veidekke og Stangeland Gruppen AS har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland. Overtakelsen inkluderer også asfaltutleggingsvirksomheten i Rogaland.

11/1/2021

Tett på naboer og trafikk

Det durer av motorlyd fra busser, biler og lastebiler som passerer anleggsplassen langs gamle riksveg 44 på Gausel. Tungsikring og barrierer er satt opp, og veg og gang- og sykkelfelt er lagt om slik at anleggsarbeidere og publikum er trygge. Naboene følger interessert med på fremdriften, og nabolaget endres for alltid.

Klargjør vegen for 78 meter lang transport

For oppdragsgiver Vestas klargjøres vegen for vindmølletransport. Strekket er 51 km langt, og går fra kaianlegget i Fedafjorden og opp til Buheii Vindpark. 60 punkter skal utbedres på kort tid før vinteren biter seg fast i fjellet.

Spennende og lærerik talentskole

Langt over 100 deltakere er uteksaminert etter at Stangelands Talentprogram ble etablert i 2010. Undervisningen foregår ukentlig i en periode på 10 måneder.

23/12/2020

Julehilsen 2020

Til alle ansatte, kunde og samarbeidspartnere.

Fra lærling til fagarbeider 2020

Det finnes mange gode følelser her i livet, og en av de bedre er å få gratulere ungdommen med fagbrev.

Krevende, men spennende arbeid midt i gamle Stavanger

I hagen til Norsk Hermetikkmuseum i Gamle Stavanger bygger Museum Stavanger (MUST) nye fasiliteter for Norsk Grafisk Museum. Blant vernede bygninger, naboer, siddiser og turister har Stangeland Maskin siden april 2019 utført grunnarbeidet. Nå er det anleggsgartnere som er i full aktivitet med brostein og granitt.

11/12/2020

Et atrium for kreativitet og samspill

Innovasjonsparken på Ullandhaug har fornyet I3-bygget. Med innredning fra 1999, var det på tide å freshe det opp, og nå fremstår kontorlokaler og fellesareal i flunk ny drakt.

River for å skape ny Sandnes-historie

Olav Meling er maskinføreren som, enkelt sagt, «har revet halve Sandnes». Byen er i sterk vekst utvikling. Det har de siste 12 månedene gitt Stangeland oppdrag med knusing av 15.000 tonn betong og riving av 21.000 kvadratmeter bygninger.

Gir 100.000 til kampen mot barnefattigdom

I år går julegaven fra alle Stangeland-ansatte til det viktige arbeidet for levevilkår og inkludering i regi av Redd Barna.

Finalister for andre år på rad

Det er fem firma som er i finalen i kåringen som Årets bedrift 2020, og Stangeland er finalister for andre år på råd.

Pirater i paradis

Det kreves en entreprenør fra Rogaland for å fjerne Jack Sparrow og hans Black Pearl fra sjøen i Paradis, Stavanger. Nå blir det sjøfylling, plastring og nye leiligheter for Siddisene.

25/11/2020

Hvorfor går vi onsdagsrunden, egentlig?

Om noen spør oss hva som er viktigst for oss, hva svarer vi da? Da tenker jeg ikke på svar som «vet ikke» eller «det var et merkelig spørsmål». Når vi får tenkt oss om svarer noen av oss kanskje først:

Bratt, vått og krevende terreng, men snart nytt vannkraftanlegg

I Svandalen, rett vest av Sauda skisenter, bygger Fossberg Kraft nytt anlegg for vannkraft. Stangeland Maskin har totalentreprise på rørlegging, grunn- og betongarbeid samt overbygg på det nye anlegget.

Kortreist granitt fra Hellvik

Den finnes kun i Dalane. Og så på månen, da! Vi snakker faktisk om en unik og helt spesiell granitt, vakker stein som nå pryder utbyggingsområdene i Lervig, den nye bydelen i Stavanger. Å bruke nettopp denne steinen, slår to fluer i ett smekk. Råvaren er kortreist. Og hadde ikke noen sett syn på den, kunne den faktisk blitt kassert.

12/10/2020

No items found.

Stadig mer effektiv logistikk hos fjåge folk

Hos Jostein og Bjørn Kåre på Internutleien får man hjelp til ALT. Det føles i alle fall slik, fordi det er alltid fjåge folk, positiv energi og høy aktivitet rundt gjengen i D2-hallen. Alt av varer og småutstyr, inn og ut av anlegg, sluses gjennom avdelingen.

Nå effektiviseres logistikken i enda større grad.

7/10/2020

Vanja og kollegaene kjører masse for Norstone Årdal

Årdal i Rylke har mye morene og breelvavsetninger som gjør den lille bygda til et attraktivt område for sand- og grusproduksjon. I 50 år har sand og grus vært en viktig inntektskilde for bøndene, og foredlingsanlegget på Mælsøyrane industriområde er en hjørnesteinsbedrift for lokalbefolkningen. Stangeland Maskin står for transporten av massene, som hentes hos grunneier og kjøres til produksjonsanlegget til Norstone.

Flunk nytt uteområdet

Ragnhildsgate 31 A+B ligger på Madla med utsikt over Hafrsfjorden i Stavanger. Her har vi revet ned en eldre enebolig, utført grunnarbeid for to nye boliger og opparbeidetet uteområdet.

16/9/2020

17 år på samme arbeidsplass, og fortsatt full aktivitet

Hver dag, hele året gjennom, er Stangeland Maskin på oppdrag for Avinor på Stavanger lufthavn Sola. I 17 år har Arnfin Skadsem ledet arbeidet, og når Bjarte Løland Bråtveit får spørsmål om hva som er kjekkest med arbeidet på flyplassen, svarer han kontant: Folka!

4/9/2020

ISO 45001:2018 sertifisert!

For ganske nøyaktig to år siden ble Stangeland Maskin sertifisert i henhold til ISO 9001:2015 kvalitetsledelse og ISO 14001:2015 miljøledelse. Fra 4. september kan virksomheten skilte med nok en sertifisering, denne gang innen arbeidsmiljø. I samme omgang er også risikostyringssystemet i virksomheten oppdatert til å samsvare med ISO 31000:2018 Risikostyring.

Velkommen inn i edens have

Jeg ønsker meg en plass for rekreasjon og sosialt samvær med vennene mine. Jeg ønsker meg noe spennende, morsomt, uvanlig, mange farger, og minst mulig vedlikehold. Dette sa Knut Ragnar Karlsen da vår Frank Møller lurte på hva han ønsker seg. Resultatet ble Edens Have – Velkommen inn.

Raymond er alltid klar for nye utfordringer

For øyeblikket har vi 11 medarbeidere som gjennomfører videreutdannelse på høyere nivå. Raymond er en av de!

Luftig arbeidsplass i tretoppene

Tenkt å få klatre i trær, og i tillegg få betalt for det. Det høres kanskje ut som en fjern guttedrøm, men for Hafrsfjord-gutten Oluf Martinius Brand er det en del av arbeidshverdagen. Brand er arborist, en kompetanse som omfatter planting, beskjæring, forebygging og behandling av sykdom på trær. Det handler om evnen til å se hele treet, og hvilken rolle det har i samspill med omgivelsene.

17/8/2020

Skaper kreativitet og trivsel for både små og store

I Q-markå barnehage lærer barna gjennom samhandling med andre. De driver forskning og rollelek, og er nysgjerrige sammen med like nysgjerrige, kreative voksne. En gruppe av barn har samlet seg for å fiske. Noen styrer sjørøverskuta, mens andre undersøker hvordan såpebobler oppfører seg i vinden. Det er full fart i Q-markå, som er lokalisert på Hundvåg i Stavanger og som ivaretar 83 små og 27 voksne.

Godt gjennomført talentskole 2019/2020

Det var en imponert ledergruppe som mandag 10. august satt i salen da årets talenter fremla sine prosjektoppgaver.

Ser inn i fremtiden med ny teknologi

Stikningsavdelingen tar i bruk et nytt verktøy for oppmåling, planlegging og kontroll av prosjekter. Det gir gevinst både i tid, kostnad og kvalitet, både for Stangeland Maskin og kundene.

3/8/2020

No items found.

Grunnarbeid for landbasert oppdrettslaks

Frem mot 2050 skal oppdrettsnæringen femdobles i Norge. Det betyr investeringer for 80 mrd årlig. På Tøtlandsvik i Hjelmeland satses det stort.

Først i Rogaland med elektrisk gravemaskin

Stangeland Maskin er allerede godt i gang med grunnarbeidet på Rogalands første fossilfrie byggeplass. Nå er også Rogalands første gravemaskin ankommet hovedkontoret på Soma.

Salve på 112.000 kg sprengstoff

600 timer med forberedelser resulterte i monster-detonering på Torsteinsfjellet før ferien.

Omsorg for mennesker og miljø på Sjølvik

På Sjølvik i Sandnes har vi siden sommeren 2019 arbeidet med å etablere vann og trykkavløp for Sjølvik hytteforening. Opprinnelig var det stikk til 74 hytter, et tall som etter hvert ble til 115. 7,5 kilometer med grunne grøfter er i stor grad spadd med rå muskelkraft, samtidig som rør er båret ganske store avstander fra depot og ut til hver enkelt hytte.

Sterkere sammen på Haugalandet

Birkeland Maskinentreprenør og T.Halleland slår seg sammen til et selskap. Halleland fusjoneres inn i Birkeland Maskinentreprenør, og samtidig endres navnet til Birkeland AS. Endringen trer i kraft 1. januar 2021. Det tas forbehold om at konkurransetilsynet skal godkjenne transaksjonen.

Rogalands første fossilfrie anleggsplass

For Statnett bygger Stangeland Maskin ny transformatorstasjon på Fagrafjell på grensen mellom kommunene Time og Sandnes. For Stangeland har prosjektet en verdi på 220 millioner, og i perioden februar 2020 til 2023 skal området opparbeides og bygning støpes. Anlegget er unikt. Her er driften fossilfri. Det vil si at maskinene ikke gir lokalt utslipp av CO2 eller NOx.

Helt ny bakhage hos Kaffekoppen

På Stangelandsenteret i Sola kommune finner du Kaffekoppen. Det er mer enn en kafe, og den gode drøsen og den deilige maten kan du nå også nyte i en helt ny bakhage.

Vi er lavtilbyder på stor-kontrakt

Kontrakten har en verdi på 277 mill. eks mva og vil sysselsette 10-20 TS-ansatte i perioden august 2020 til mars 2023.

Rekordresultat for Stangeland i 2019, mer solide enn noen gang

Stangeland Maskin hadde i 2019 en omsetning på noe i overkant av 1,7 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 102 millioner kroner. Konsernet Stangeland Gruppen, som blant annet omfatter entreprenørvirksomhet, kran, miljø og gjenvinning, eiendom og finans, hadde i tilsvarende periode en omsetning på nær 2,5 milliarder kroner og et resultat før skatt på 199 millioner kroner. Inkludert Stangeland-familiens private interesser er det samlede resultatet for året vel 330 millioner kroner før skatt.

Fra Løkkeveien til Tjelta

Tenk deg at du går inn i en bilforretning anno 1965, den gang det å kjøpe et nytt kjøretøy var en langt mer sjelden og unik begivenhet enn i dag. Det er 35 år siden Opel-forhandleren Torleif Sunde la ned butikken i travle Løkkeveien i Stavanger. Nå kan du likevel oppleve Sundes forretning igjen - på TS Museet.

12/12/2019

No items found.

Jubilantfest 2019

Vi er vanvittig stolt over jubilantene våre. Gratulerer til dere alle!

26/11/2019

No items found.

Jubilantfest 2018

Gratulerer til alle flotte jubilanter!

19/11/2019

No items found.

Lyses viktige damanlegg blir mer solid og klar for fremtiden

Dam Lyngsvatn, Lyses største og heleide vannmagasin, skal forsterkes. Hovedmagasinet til Lysebotn 2, Europas mest moderne kraftverk innen fornybar energi, blir bredere og mer solid for å imøtekomme myndighetenes krav, og Stangeland gjør jobben, over 30 år etter at vi første gang jobbet i heia i Ryfylke.

Årets julegave fra oss - 2019

Årets julegave på hundre tusen kroner går til Blå Kors Kompasset. De jobber for at unge mennesker som har vokst opp i familier med alkohol- eller andre rusproblem skal få et så fullverdig liv som mulig. Mennesker som går under samfunnets rader på mange måter.


9/10/2019

No items found.

Nå er vi i gang på Møllekvartalet

Den røde møllen som har preget innkjørselen til Sandnes sentrum er forlengs borte, og nå kommer et helt nytt kvartal. I dag har Sandnes ordfører Stanley Wirac tatt første gravetak på tomta.

19/8/2019

Norgesrekord i mobilknusing?

Vi hastemobilisert personell og utstyr for å hjelpe Norsk Stein når de i midten på juni fikk stans i knuseverket sitt på Jelsa. I løpet av en periode på 34 dager ble det knust 746.560 tonn stein med vårt mobile knuseverk. Kan dette være en norgesrekord?

Årets julegave fra oss - 2018

Stangeland støtter et flott privat initiativ.

20/12/2017

No items found.

Jubilanter 2017

Se de flotte jubilantene våre.

22/12/2016

Årets julegave fra oss - 2016

I stedet for å gi julegaver til kunder og samarbeidspartnere har det blitt at tradisjon at Stangeland Maskin gir en større pengegave til et godt og viktig formål. Det er viktig for oss at formålet har en lokal tilknyting.

21/11/2016

No items found.

57 Jubilanter i stangeland gruppen

Flott feiring på Sola Strand Hotell.

16/11/2015

No items found.

38 Jubilanter ble hedret!

Lørdag 14. november var det, tradisjonen tro, en flott feiring av årets jubilanter i Stangeland Maskin og Nordic Crane Vest i flotte rammer på Sola Strand Hotell.

15/12/2014

Årets julegave fra oss - 2014

100 000 kroner til ME-forskning.


20/11/2014

No items found.

Jubilanter 2014

Årets jubilanter i Stangeland Maskin og Nordic Crane Vest ble tradisjonen tro feiret med flott fest på Sola Strand Hotell.

14/9/2013

No items found.

Stangeland Næringspark

En av de mest sentrale næringsparker i distriktet er nå under oppbygging. Stangeland står for grunnarbeidene.

25/1/2013

No items found.

Riving av kjennemerket Røde Mølle

Det kjente landemerke den Røde Mølle ved inngangen til Sandnes skal rives

Søk i alle saker

Utvidet søk